divendres, 1 d’octubre del 2010

Article EmBloCa'tAqui va el meu article EmBloCa’t en el meu bloc personal, bloc que per cert, no hi escric gaire sovint, tot s’ha de dir... Però bé, aqui el meu granet de sorra. Primer de tot, recordem què és un mem...

Un mem és una unitat d’informació cultural que es transmet d’un individu a un altre o en el nostre cas, d’un bloc a un altre. Un mem segueix un procés evolutiu: fecunditat (crear idees efectives), longevitat (persisteixen en el temps) i fidelitat en la replicació (caràcter conservador de la idea original).

Així, amb EmBloCA’T volem que “us impregneu de blocs en català”, que en coneixeu de nous, que recomaneu els vostres preferits i entre tots promoure la creació i el manteniment de blocs en català i la seva difusió.

Doncs això, molt fàcil, si tens un bloc en català has de recomanar en un post titulat “EmBloCA’T!” a cinc blocs més que escriguin en català. Explica perquè els recomanes i deixa’ls un missatge als seus blocs dient que els has recomanat perquè ells, si ho volen, segueixin la cadena. Si fem servir la icona millor que millor! Poden ser blocs que coneguis o que descobreixis “remenant” entre tots els que pots trobar al llistat de blocs dels Premis Blocs de Catalunya.

La meva llista de 5 blocs...

L’Escenari
És el blog d’un vell amic meu que toca i canta en una orquestra de versions, i que toca bastant sovint per les terres catalanes. Doncs les entrades són cròniques a nivell personal del que els passa, a nivell tècnic i a nivell de les experiències personals que van ocorrent en cada concert. Sovint és divertit, i sovint un crit al cel criticant alguna cosa que els ha passat.

De La Feria Cuentan Entrar y Salir
El bloc d’un noi que fa unes interessants divagacions sobre filosofia, cultura i pensament. És un bloc íntim però crec que a qualsevol de nosaltres ens pot agradar. Sovint dens però si comences a llegir els articles ja no pots deixar-los a mitges! El bloc està escrit en castellà.

Kasundena.cat
El blog d’uns joves mataronins, inquiets i observadors, en que podem llegir articles molt variats i originals, ja que cadascun d’ells té una inquietud més o menys diferent. Podem trobar articles de successos universitaris, gadgets tecnològics, música, esports o llegnua de signes. Aquest bloc és finalista als premis bloc Catalunya d’enguany.

RockViu
És un clàssic però veure un bloc amb fotografies de bona qualitat de concerts de rock de les nostres terres és, almenys per mi, molt atractiu. En Xavier Mercader ens ensenya fotografies recents espectaculars de concerts de primera linia.

Patrimoni i Muntanyes
Unaltre bloc finalista dels premis. Em sembla bo recomanar-lo perquè conté reportatges i fotografies sobre parts de patrimoni del nostre pais, coses que es poden conèixer en excursions properes. Tenim molts recons amagats plens d’encant i d’història, com ara campanars, creus a les pedres coves, o muntanyes senceres. Tot plegat, un bloc internauta que és una finestra al patrimoni, la natura i el coneixement del nostre entorn.